Спеціалізоване харчування для онкохворих пацієнтів
| Новини

Спеціалізоване харчування – невід’ємна частина терапії та реабілітації при онкологічних захворюваннях.
За статистикою в Європі до 20% онкологічних пацієнтів помирають не від основного захворювання, а від нутритивної недостатності, або простіше кажучи, від недоїдання, виснаження та втрати ваги. Як наслідок, відсутність сил на боротьбу із хворобою.
Спеціалізоване харчування – це особливі харчові суміші створені для:
- запобігання втрати ваги та сил під час лікування та реабілітації,
- зменшення вираженості побічних ефектів терапії.
Спеціалізоване харчування володіє певними перевагами:
- містить високу кількість білка та енергії в малому об’ємі, що дозволяє запобігти втраті та зберегти нормальну вагу та силу;
- збагачено поліненасиченими жирними кислотами, які володіють протизапальним та імуномодулюючим ефектом, що є особливо важливим при мукозитах та інших побічних явищах;
- емульсійна форма володіє щадним впливом на порожнину рота та кишківника. Тому рекомендується до споживання дітям і дорослим з порушенням ковтання твердої їжі.
Національний Інститут Раку разом із Nutricia Advanced Medical Nutrition започаткували Школу пацієнта для надання інформації щодо харчування онкохворих пацієнтів та гуманітарної допомоги хворим, які проходять лікування в Інституті Раку.